Video

I Strygerkollektivet spiller vi meget forskellig slags musik på strygerinstrumenter. Vi spiller alt fra det helt klassiske ældre repertoire, over salmer, soundtracks og helt op til nutidige hits i klassiske fortolkninger. Herunder har vi en række videoer, som viser bredden af, hvad vi er i stand til at skabe live.Vi leverer livemusik til alle slags events og kan også – på opfordring – arrangere og opøve specielle ønsker udenfor vores normale repertoire.

Den mindste besætning vi tilbyder live er en solist – altså en solomusiker på enten cello (eller alternativt violin). Her er der skåret helt ind til benet og det er nærværende, smukt og mere spinkelt end hvad flere musikere kan spille tilsammen. Der kan være pladsmæssige udfordringer til enkelte events, som begrænser pladsen og derfor kan en enkelt solist være en god let logistisk løsning.

Duoen er et ‘step-up’ fra solomusikeren og består af en violin og en cello. Denne besætning er stadig simpelt i sit udtryk, men det simple er også smukt og passende til en række begivenheder. Celloen klarer de dybe toner og violinen ligger i toppen af musikken og spiller typisk melodien.

Trioen er – sammen med kvartetten – vores mest bookede setup. Her får man bare meget mere lyd for pengene og fornemmelse af et rigtig lille ensemble. Her er der en violin, viola og cello som tilsammen kan spille treklange og derved give kød på både melodi og harmoni. Violaen/bratschen giver en tekstur og sammenhæng i midten af lydbilledet og binder musikken sammen på fornemmeste vis.

Kvartetten er et af vores mest bookede setup. Har går man ikke på kompromis med lydbilledet – der er ikke ‘sparet’ nogle steder overhovedet. Kvartetten har et dynamisk og overraskende stort output: der er simpelthen en grund til dette er det typiske billede folk forestiller sig, når man snakker strygere: den klassiske kvartet. Her har man både første- og anden violin, bratsch/viola og selvfølgelig cello. 

Nedenstående er en række demoer- tilfældigt udvalgt ift. besætninger. De fleste af kompositionerne og sangene kan spilles i forskellige besætning alt afhængig af ønske. Tag et lyt og hør om der er noget som passer ind i dit kommende event.


Solo cello: Cello Suite No. 1 (Johann Sebastian Bach)

Solo cello: Somewhere Over The Rainbow (Harold Arlen) 

Duo violin/cello: All Of Me (Johan Legend)

Duo violin/cello: Salut d’Armour (Edward Elgar)

Trio violin/bratsch/cello: I Østen Stiger Solen Op

Trio violin/bratsch/cello: Hallelujah (Leonard Cohen)

Kvartet violin/violin/bratsch/cello: Game of Thrones (Djawadi)

Kvartet violin/violin/bratsch/cello: Canon i D (Pachelbel)

Ønsker du et musikalsk indslag som ikke går i glemmebogen? Kontakt Strygerkollektivet for et konkret tilbud.

Kontakt os nu